Fotvorte behandling barn

Barn kan være plaget av fotvorter og ønske dem fjernet. Fotvorter kan føre til ubehag og problemer med å gå, leke og drive med idrett. Hvis du vil behandle fotvorten, bør du velge noe som er trygt, enkelt og smertefritt, i det minste i første omgang. Barn ønsker ofte å få fjernet fotvorten, men kan også være redde for å gjøre det.

Takket være den unike designen behandler Wartie fotvorten raskt og enkelt, samtidig som du unngår direkte kontakt mellom huden og den flytende gassen i sprayboksen. Ettersom Wartie tilfører kulde gjennom en presisjonstupp i metall, kan fryseområdet kontrolleres gjennom graden av trykk mot boksen under påføring: Mer trykk betyr at et større område av metalltuppen berører huden, noe som gir et større fryseområde. Mindre trykk reduserer kontakten, slik at du kan behandle mindre plantar vorter (fotvorter) presist og uten ubehag.  

 

Kjerringråd og reseptfri behandling av fotvorter hos barn

Vanlige vortefjernere som kan kjøpes på apoteket, omfatter:

  • Plaster eller løsninger med salisylsyre. Rens området rundt vorten, påfør løsningen som angitt og fjern deretter død hud med sandpapirfil eller pimpstein. Dette er effektivt i 75 % av tilfellene, men prosessen kan ta seks til tolv uker.ks.
  • Selv om Warties fryseapplikatorer er populære blant forbrukerne, foretrekker mange også flytende løsninger for å fjerne vorter. Derfor har Wartie utvidet sortimentet med Wartie Liquid. Wartie Liquids unike formel gir trygg, smertefri og rask vortefjerning ved å påføre vorten en dråpe væske. Pakningen inneholder også usynlige beskyttende plaster.
  • Løsninger med dimetyleter og propan, eller freon som «fryser» vorten. Dette er effektivt i 75 % av tilfellene etter to–tre behandlinger. Wartie® cool og Wartie® advanced inneholder dimetyleter. Wartie® cool fjerner vanlige vorter og fotvorter og har en spesiell flat metalltupp som behandler selv de minste vorter og fotvorter. Wartie benytter kryoterapi (frysebehandling) til å fjerne vorter og fotvorter. Det er dessuten enkelt å bruke. Den flate metalltuppen gjør det lett å påføre frysebehandlingen presist på fotvorten eller vorten. Kun 20 sekunders påføring er tilstrekkelig for en vanlig vorte og 40 sekunder for en fotvorte og gjenstridige eller harde vorter.
  • Wartie Advanced Wart & Verruca remover er utviklet for å behandle gjenstridige og modne vorter hos personer fra 12 år og oppover. Modne vorter har ofte et tykkere lag av hard hud som kan være vanskeligere å trenge gjennom enn yngre vorter. Den ledende gelen optimaliserer ytelsen ved å styre kulden mot det aktuelle området. Tuppen på Wartie Advanced Wart & Verruca remover er flat for å oppnå maksimal kontakt og fjerne gjenstridige vorter på en effektiv måte.

Når bør du oppsøke lege for å fjerne vorter hos barn?

Hvis reseptfrie vortefjernere ikke virker, kan du snakke med legen om sterkere behandling. Legene har i prinsippet to metoder for fotvortebehandling. De kan enten ødelegge vorten eller styrke immunforsvaret, slik at det kvitter seg med vorten.

Leger fjerner ofte fotvorter på én av tre måter:

 

  1. De kan fryse vorten med flytende nitrogen. 
  2. Reseptbelagt salisylsyre som påføres vorten hjemme.
  3. En dermatolog kan også bruke laser eller elektrisk kniv til å fjerne vorten.

 

I sjeldne tilfeller kan legen eller dermatologen fjerne vorten kirurgisk. Slik behandling kan etterlate seg arr, så det er ofte siste utvei. Det andre alternativet er topisk behandling med kvadratsyre på huden. Kvadratsyre øker immunfunksjonen. Nesten alle reagerer på stoffet som et fremmedlegeme, slik at immunforsvaret kobles inn. Med immunstyrkende behandling kan det ta opptil tre måneder å fjerne vorten.